ramenfabriek op t hoog

Ramenfabriek op ’t Hoog is méér dan alleen een verkooppunt

Bij de mooiste kunststof kozijnen horen de beste vakmensen. Kozijnen van Sense for Life zijn momenteel al te koop bij 22 professionele verkooppunten door heel het land. De komende maanden nemen wij bij een aantal showrooms een kijkje in de keuken op zoek naar het verhaal achter de winkel. Waarom verkopen zij kozijnen van Sense for Life? En wat maakt hun bedrijf zo uniek? Deze keer: Ramenfabriek op ’t Hoog uit Moergestel.

“Pa, ik merk dat steeds meer mensen voor kunststof kozijnen kiezen. Zal ik eens uitzoeken wat het kost om die zelf te maken?” Zo moet het in 1986 ongeveer gegaan zijn, schetst zoon en mede-eigenaar Noël op ‘t Hoog het ontstaan van Ramenfabriek op ’t Hoog. “Mijn opa had een aannemersbedrijf in Moergestel en een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen. Mijn vader werkte toen al in het bedrijf en dook in de mogelijkheden van kunststof kozijnen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Rechtstreeks vanuit de fabriek

Bijna dertig jaar later draait het aannemersbedrijf nog steeds goed en is de ramenfabriek flink gegroeid. Het geheim? Ramenfabriek op ’t Hoog is veel meer dan alleen een verkooppunt. Met een team van 50 specialisten produceren ze zelf al hun kunststof kozijnen en beschikken ze over vaste montageploegen en een eigen servicedienst. En dat is niet alles. “Tegenwoordig krijgen veel kunststof kozijnen een folie om ze bijvoorbeeld de uitstraling van houten kozijnen te geven. Als één van de weinigen in deze branche zorgen wij hier zelf voor. De geleverde profielen komen glad wit of beige bij ons binnen en worden door ons voorzien van de juiste Renolit-folie. Alles gebeurt in eigen beheer, dat is uniek in Nederland en daar zijn we dan ook erg trots op.”

Voordelen van een eigen fabriek

Dat het gehele proces in eigen beheer plaatsvindt, biedt klanten grote voordelen. De levertijden zijn bijvoorbeeld een stuk korter dan gemiddeld. Dat mensen rechtstreeks bij de fabriek terecht kunnen, scheelt bovendien aanzienlijk in de prijs. Maar dat is niet de enige winst vertelt Noël. “Het aanschaffen van kunststof kozijnen is ingewikkeld. Je moet met veel verschillende dingen rekening houden: waar de kozijnen gemaakt worden, wie ze monteert, wat er gebeurt als er iets fout gaat. Omdat wij het hele proces zelf doen, maken we dit een stuk makkelijker. Klanten die met ons zakendoen, kunnen bij ons terecht voor het gehele proces.”

Niet van het kastje naar de muur

En als er toch onverhoopt iets misgaat met de montage? “Omdat wij verkoper, monteur en fabrikant in één zijn, word je bij ons niet van het kastje naar de muur gestuurd. Doen wij iets fout? Dan lossen we dat zelf op.”

Sense for Life

Naast het eigen huismerk biedt het bedrijf ook het kwaliteitsmerk Sense for Life aan. “We willen onze klanten een kozijn bieden dat nóg luxer, mooier en beter is dan de lijn die we al hebben. Sense for Life kozijnen zijn heel energiezuinig, qua uitstraling niet van hout te onderscheiden en worden gemaakt van de beste materialen. Daarom kunnen we hier ook een garantie van maar liefst 15 jaar op geven.”

Service door heel Nederland

Inmiddels heeft de familie naast het hoofdkantoor en de showroom in Moergestel nog vijf andere showrooms, in Utrecht, Purmerend, Den Bosch, Breda en Eindhoven. Hoewel het bedrijf vooral in het zuiden van Nederland gevestigd is, kunnen mensen uit heel Nederland aankloppen voor een kozijn. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, wordt er veel tijd gestoken in de website.

Noël vertelt: “Vroeger begonnen mensen hun zoektocht bij een showroom in de buurt of in de Gouden Gids. Tegenwoordig kruipen ze lekker achter hun computer. Op onze website bieden we daarom al alle informatie om een goede keuze te maken. Mensen kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel energie ze besparen met kunststof kozijnen en via onze configurator kunnen ze alle modellen en kleuren uitproberen.”

Volg de virtuele tour…

Nieuw op de site is een virtuele rondleiding door de fabriek in Moergestel. “Wij zijn trots op onze organisatie en op het feit dat we het hele proces van kunststof tot kozijn zelf doen. We willen dan ook graag laten zien dat we geen bedrijf zijn dat kozijnen in het buitenland bestelt en die vervolgens in een garagebox opslaat. Wij krijgen hoogwaardige K-vision kunststof profielen binnen uit Duitsland en maken hiervan vol passie en vakmanschap zelf kozijnen op maat van hoge kwaliteit. Via deze virtuele tour krijgen mensen vanaf hun eigen bank een kijkje in onze keuken.”

Of kom op de koffie in Moergestel

Ook wie liever nog ‘ouderwets’ op de koffie wil komen, wordt door de ramenfabriek op zijn wenken bediend. “Of je nog aan het oriënteren bent, al een offerte hebt of het gewoon leuk vindt om te kijken hoe het maken van een kozijn in zijn werk gaat: onze deur staat altijd open. Sterker nog, iedere week organiseren we wel een echte factory tour waarbij we mensen een rondleiding geven door onze showroom en fabriek. Zo kunnen ze in alle rust onze mogelijkheden bekijken.”

Beste leverancier volgens klantenvertellen.nl

Ramenfabriek op ’t Hoog verzorgt het complete pakket: van advies op maat, tot fabricage in de eigen ramenfabriek en montage door heel Nederland. Ze doen dit met passie voor hun vak en met veel persoonlijke aandacht voor de klant. En die aanpak betaalt zich uit. Op de populaire beoordelingssite klantenvertellen.nl zijn ze momenteel de best beoordeelde kozijnleverancier. Van inmiddels bijna 1.000 mensen hebben ze gemiddeld een 8,4 gekregen met hoge cijfers voor vakmanschap, het personeel en de kwaliteit van de kozijnen.

Noël: “Het klinkt misschien als een cliché, maar het is echt waar: wij zijn pas tevreden als onze klanten dit zijn. Deze cijfers laten zien dat we op de goede weg zijn. Om onze dienstverlening op dit niveau te houden, blijven we op zoek naar manieren om ons te verbeteren. Hierin past bijvoorbeeld de keuze voor Sense for Life, waarmee we consumenten echt iets bijzonders kunnen bieden. Iedere tevreden klant is voor ons weer een drive om bij de volgende naar een nog beter resultaat te streven!”

Dit artikel is eerder verschenen op Kunststofkozijnen.com.

De headerfoto komt van Ramenfabriek op ‘t Hoog.